Actrice Annet Malherbe gaat komend voorjaar de vrouwelijke hoofdrol spelen in een nieuwe bewerking die theatergroep Orkater maakt van het sprookje van Hans en Grietje.

De titelpersonages worden in het stuk door hun ouders achtergelaten langs de snelweg, en komen op zoek naar een dak boven hun hoofd de wonderlijkste figuren tegen.

Malherbe, die de vrouwenrollen voor haar rekening neemt, deelt in het stuk 'De terugkeer van Hans & Grietje' de planken met cabaretier Pepijn Schoneveld en actrice Elise Schaap. Deze won eerder deze week een grote Roemeense prijs voor haar rol in de film Afscheid van de maan.

De muziek wordt live verzorgd door het Balletorkest. De voorstelling is geschreven door Geert Lageveen en Leopold Wite, die eerder ook de Orkater-familieproductie Alice in Wonderland maakten. De voorstelling reist van half maart tot begin mei door het land.

Malherbe is eerst nog te zien in Annie M.G. op Soestdijk, over een eenakter van Annie M.G. Schmidt die toenmalige koningin Juliana in 1958 met haar toneelclub opvoerde in paleis Soestdijk. Dit stuk van Het Toneel Speelt gaat begin november in première.