Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Prix de Rome voor Donna Milligen Bielke

Architect Donna van Milligen Bielke heeft de Prix de Rome gewonnen. Zij kreeg de prestigieuze prijs en bijbehorende 40.000 euro woensdagmiddag in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam uit handen van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Door ANP

Van Milligen Bielke (1983) ontving de onderscheiding met Cabinet of Curiosities, haar ontwerpplan voor de Hoogstraat in Rotterdam. De Prix de Rome is de oudste Nederlandse prijs voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar.

De winnares begon haar opleiding bouwkunde aan de HTS Amsterdam en vervolgde haar studie daarna aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Ze was samen met Steven Delva, Florian Idenburg, Marieke Kums, Kees Lokman, Jasper Nijveldt en Tim Prins genomineerd. Zij bogen zich in een 3 maanden lange werkperiode over de juryopdracht om van de Hoogstraat een levendige stadsstraat te maken waarin de historie van Rotterdam voelbaar wordt.

De Prix de Rome werd in 1808 door Lodewijk Napoleon naar Nederland gehaald om kunsttalent te stimuleren. De winnaar mag een tijd werken in Rome.

Aanbevolen artikelen