Nicole Scherzinger heeft een rol te pakken in de musical Cats. De zangeres gaat de rol van Grisabella spelen op West End in Londen. 

Dat meldt de BBC maandag. Eerder werd al gefluisterd dat de voormalige zangeres van meidengroep The Pussycat Dolls in de productie zou spelen.

"Ik vind het geweldig om mijn debuut op West End te maken in zo'n belangrijke show", zegt de Amerikaanse zangeres, die eerder in Hollywood speelde in de musical Rent.

Scherzinger groeide naar eigen zeggen op met musicals van Andrew Lloyd Webber. "De muziek van Andrew is adembenemend mooi en het is een eer dat ik ben gevraagd voor iets waarvan ik weet dat het een speciaal moment in mijn carrière gaat zijn."

Cats keert na een afwezigheid van twaalf jaar op 6 december terug in Londen. De musical, die is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van T.S. Eliot, is twaalf weken lang te zien in het Palladium-theater. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.

De musical ging in 1981 in première in de Britse hoofdstad en was 21 jaar te zien op West End. Cats won meerdere prijzen en was in meer dan 26 landen te zien. Ook in Nederland en op Broadway in New York werd de musical opgevoerd.