Acteurs Lottie Hellingman en Michel Sluysmans en muzikanten Vincent van Warmerdam en Cato van Dijck maken een theatervoorstelling over de Amerikaanse zanger Judee Sill. 

Het stuk, dat ook de titel Judee Sill draagt, gaat 19 september in première in Bellevue in Amsterdam en is daarna tot half december in de grote steden te zien.

De voorstelling is een hommage aan de Amerikaanse zangeres, die precies 35 jaar geleden overleed.

Sill geldt volgens de makers als één van de wonderlijkste muzikale talenten uit het Amerika van de jaren zeventig. De countryzangeres had na een rotjeugd vol geweld een hit met Jesus Was A Crossmaker en zij schreef voor The Turtles het nummer Lady-O.

Maar doordat Sill ruzie kreeg met haar platenbaas was haar succes van korte duur. Zij stierf op 35-jarige leeftijd vergeten en vereenzaamd aan een overdosis drugs. Haar grote succes kwam pas later, toen haar demo's alsnog werden uitgebracht onder de titel Dreams Come True.

De makers omschrijven de voorstelling als een "zwarte fabel over een meisje op zoek naar houvast". De teksten van het stuk zijn van dichteres Maria Barnas. De muziek is gecomponeerd door Vincent van Warmerdam.

Aan de muziekvoorstelling werkt ook de band My Baby mee, waar Cato van Dijck de zangeres van is. De Amsterdamse formatie brak eerder dit jaar door met een optreden op Noorderslag.