De 'tamponfoto' van schrijfster Heleen van Royen heeft via een onlineveiling 1.900 euro opgebracht. Dat maakte veilinghuis Catawiki bekend. Er kon tot vrijdagavond 21.00 uur geboden worden.

De foto veroorzaakte enkele maanden geleden ophef toen hij werd getoond in een uitzending van De Wereld Draait Door. Te zien zijn haar vagina en een bebloede tampon.

Van Royen maakt vaker ongegeneerde naaktselfies. Daarvan zijn de tamponfoto en 200 andere te zien op de tentoonstelling 'Heleen van Royen: Selfmade' in het Letterkundig Museum in Den Haag.

In totaal brachten spullen en foto's van de schrijfster via de onlineveiling 10.000 euro op. Zo ging een gesigneerde foto met daarop een afbeelding van haar billen voor 900 euro van de hand. Een vibrator leverde 850 euro op en een door haar gedragen lingerieset 260 euro. Alle bieders blijven anoniem.

De expositie in het Letterkundig Museum wordt zaterdag afgesloten tijdens de Haagse Museumnacht. Ook dan is er weer een veiling van selfies en andere objecten. Voorafgaand aan de veiling voert Van Royen een schrijversgesprek met Adriaan van Dis.