Een expositie over straatkinderen waarmee de Amsterdam filmproducent Jamillah van der Hulst op het WK Voetbal in Brazilië veel aandacht trok, komt naar Nederland.

De fototentoonstelling over het WK Voetbal voor straatkinderen vormt een introductie op een grote documentaire over dit onderwerp die volgend jaar in première moet gaan. Het project wordt gesteund door onder meer voetballegendes Pelé en David Beckham, Queen-gitarist Brian May en aartsbisschop Desmond Tutu.

De expositie, die eerder op de Oranjecamping en het Nederlands consulaat in Sao Paulo was te zien en in het hotel waar het Nederlands elftal verbleef, strijkt de komende drie maanden neer in de Amsterdam ArenA. De foto's zijn te zien op de zesde etage van het gebouw. Daarna gaat de tentoonstelling rondreizen door Nederland.

De foto's van de tentoonstelling, die is samengesteld in samenwerking met hulporganisatie Cordaid, zijn gemaakt door meervoudig Zilveren Camera-winnaars Robin Utrecht en Marco Hofsté. Met de expositie en de documentaire wil Van der Hulst aandacht vragen voor de situatie van straatkinderen over de hele wereld.