Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft dinsdag de miljoenste bezoeker van het jaar ontvangen. De inwoonster van Zwaag kreeg een boeket met zonnebloemen en een tegoedbon voor tien liter verf.

De inwoonster van Zwaag kreeg een boeket met zonnebloemen en een tegoedbon voor 10 liter verf.

De miljoenste bezoeker kwam iets eerder dan voorgaande jaren, hoewel de tentoonstellingsvleugel is gesloten voor de bouw van een nieuwe entree. Volgens het museum kwam dat onder meer door succesvolle tentoonstellingen rond de Frans-Zwitserse kunstenaar Félix Vallotton en de Nederlandse fotografe Emmy Andriesse.

Daarnaast kunnen door openstelling op de vrijdag- en zaterdagavond en onlineverkoop van toegangskaartjes meer bezoekers worden ontvangen. In vergelijking met afgelopen jaren liggen de bezoekersaantallen voor op schema, liet het museum weten. Vorig jaar kwamen in totaal 1,4 miljoen mensen langs.

Verwacht wordt dat het aantal bezoekers komend jaar verder zal toenemen. In de zomer van 2015 gaat het nieuwe glazen entreegebouw aan het Museumplein open. De nieuwe hoofdingang leidt tot 800 extra vierkante meter vloeroppervlakte, dat moet zorgen voor een betere doorstroming van de bezoekers.