In het appartement van de in mei overleden kunstverzamelaar Cornelius Gurlitt in München zijn nog enkele kunstwerken ontdekt, waaronder waarschijnlijk beeldhouwwerken van Edgar Degas en Auguste Rodin. 

Er zit ook een schilderij bij. Dat hebben onderzoekers die de herkomst van de werken proberen vast te stellen donderdag bekendgemaakt.

De teruggetrokken levende Gurlitt kwam in november vorig jaar in het nieuws, toen bekend werd dat de Duitse autoriteiten in 2011 in zijn woning in München 1280 kunstwerken in beslag hadden genomen van onder anderen Pablo Picasso, Henri Matisse en Marc Chagall.

De woning werd doorzocht omdat Gurlitt ervan werd verdacht de importbelasting te hebben ontdoken.

Nazi's

Onderzocht wordt nog of roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakt van de verzameling. De in mei op 81-jarige leeftijd overleden Gurlitt erfde de kunstwerken van zijn vader Hildebrand, die handelde in door de nazi's in beslag genomen kunst.

Gurlitt heeft zijn verzameling nagelaten aan het Kunstmuseum Bern in Zwitserland. Dat museum moet nog beslissen of het de erfenis accepteert. Van het Beierse ministerie van cultuur mogen de kunstwerken naar Zwitserland.