De toneelspelers Pierre Bokma en Jacob Derwig zijn dit jaar in de race voor de belangrijkste toneelprijs van Nederland, de Louis d'Or.

Dat maakte het Nederlands Theater Festival vrijdagavond bekend. Ook René van 't Hof en Wim Opbrouck zijn genomineerd voor deze toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol.

Bokma is genomineerd voor zijn hoofdrol in Welkom in het Bos en Derwig voor zijn bijdrage in Who's Afraid of Virginia Woolf. Opbrouck en Van 't Hof zijn genomineerd voor hun hoofdrollen in respectievelijk Rood en Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden).

De genomineerden voor de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol, de Theo d'Or, zijn Abke Haring (voor haar rol in Hamlet vs Hamlet), Marlies Heuer (Happy Days) en Alejandra Theus (Wreed en Teder).

Bijrollen

Hadewych Minis, Kirsten Mulder en Anniek Pheifer zijn genomineerd voor de Colombina, de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Ramsey Nasr, Roeland Fernhout, Martijn Nieuwerf en Steven van Watermeulen zijn in de race voor de Arlecchino, de prijs voor de beste mannelijke bijrol.

De prijzen worden 14 september uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.