Mark Rietman, Monic Hendrickx en Hans Hoes verlenen hun medewerking aan het radiodrama De Hormoonfabriek van Radio 1.

Ook Jacob Derwig en Anna Raadsveld hebben een rol in de radiobewerking van de gelijknamige roman van Saskia Goldschmidt.

AvroTros zendt De Hormoonfabriek vanaf 5 september iedere vrijdagnacht uit in 25 delen van een half uur, kondigt de omroep dinsdag aan.

De Hormoonfabriek draait om de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, die zich op zijn sterfbed realiseert dat het hem niet is gelukt om fatsoenlijk te leven. In flarden, losse scènes en herinneringen vertelt Motke zijn bloedstollende levensverhaal aan zijn privéverpleegster.

Organon

De Hormoonfabriek is sterk gebaseerd op historische feiten en op het leven van Mau Zwanenberg, de oprichter van Organon in Oss. Goldschmidt heeft diepgravende research gedaan naar diens leven en werk. Uiteindelijk bleek de fictie die zij daarbij heeft verzonnen vaak gestaafd door de feiten.

Mark Rietman vertolkt de rol van Motke, de jonge Mordechai. Hendrickx speelt zijn vrouw Rivka. Hans Hoes neemt de rol van de oude Mordechai voor zijn rekening. Jacob Derwig speelt zijn tweelingbroer. Anna Raadsveld kruipt in de huid van privéverpleegster Het Jonge Ding.