Arijan 'Adje' van Bavel en Bartho Braat zijn dit najaar te zien in de klucht Taxi Taxi

De 35-jarige Van Bavel, die zijn bekendheid dankt aan zijn optredens in Mooi! Weer De Leeuw, en de 63-jarige Braat, vooral bekend als Jef Alberts uit Goede Tijden, Slechte Tijden, toeren van oktober tot eind van het jaar door Nederland met de theaterkomedie.

Dat maakte producent De Komedie Compagnie dinsdag bekend.

Naast Van Bavel en Braat zijn ook Sander de Heer en Hymke de Vries te zien in de klucht. Taxi Taxi was al eerder in de Nederlandse theaters te zien onder de titels Goede Buren en Kink in de Kabel.

Grensgebied

Dit keer speelt het stuk zich af in het grensgebied met België en behoren de Vlamingen Britt van der Borght, Dirk Lavrysen en Dirk Van Vooren tot de cast.

Taxi Taxi is een bewerking van de theaterhit Run for Your Wife van Ray Cooney. Dat stuk stond negen jaar op het Londense West End. De Nederlandse bewerking draait om een taxichauffeur met een dubbelleven.

De man woont in België met zijn Vlaamse vrouw, in Nederland is hij met een andere dame getrouwd. Als de chauffeur met een hersenschudding in het ziekenhuis belandt, dreigt zijn dubbelleven aan het licht te komen.

De Komedie Compagnie bracht afgelopen seizoen al een volledig Vlaamse versie van het stuk naar België. De Nederlandse versie beleeft op 14 oktober zijn première in Nieuwegein.