Maandag zijn de audities voor Rob Ford The Musical: The Birth of Ford Nation begonnen. 

Canadese media melden dat een lange rij amateurs en professionele acteurs stond te popelen om het smeuïge verhaal van de huidige burgemeester van Toronto te vertolken.

Ford haalt al sinds het begin van zijn politieke carrière de krantenkoppen met zijn drugsgebruik. Onlangs bereikte hij zijn dieptepunt en moest hij vorige maand worden opgenomen in een verslavingskliniek.

De opname volgde op een reeks schandalen, zo doken er filmpjes op waarin hij crack rookt en verbaal tekeergaat tegen zijn vrouw en politieke tegenstander Karen Stintz. Ondanks zijn drugsproblemen is Ford vastberaden om het in de verkiezingen in oktober tegen haar op te nemen om een tweede termijn als burgemeester zeker te stellen.

De musical zal in de verkiezingstijd in de theaters in Toronto te zien zijn. De makers willen meer laten zien dan een burgemeester die alleen maar high is.

"Het wordt leuk, maar we proberen veel kanten van zijn verhaal te laten zien", vertelt muziekschrijver Anthony Bastianon aan Reuters. De bedoeling is dat het tweedimensionale beeld van Ford driedimensionaal wordt, benadrukt hij.