Johnny Kraaijkamp jr. is zeer blij dat hij een rol speelt in de nieuwe musical Een avond met Dorus.

Het stuk gaat over acteur Tom Manders en zijn personage Dorus. Kraaijkamp: "Ik ben met dit figuur opgegroeid en ik zie hem toch wel als een soort jeugdheld."

Kraaijkamp speelt de broer van Manders, genaamd Kees. "Ik ben zijn tegenpool in het stuk. Iemand die op hem lette en hem, tevergeefs, voor dingen probeerde te behoeden."

Kraaijkamp speelt in het stuk naast Henk Poort, Diederick Ensink, Barbera van der Kaay en Lois van de Ven. "We moeten nog gaan beginnen met repeteren. Het script is er al wel, het is heel goed, toch zullen we er misschien nog het een en ander aan veranderen. Dat gebeurt meestal tijdens het repeteren."

Naast de rol van Kees zal de acteur in de musical ook een paar keer op de planken verschijnen in een andere rol, bijvoorbeeld die van decorbouwer. "Verschillende rollen op mij nemen is toch een beetje mijn handelsmerk geworden. Dat vind ik heel leuk om te doen. Het zal overigens niet met grote verkleedpartijen zijn, gewoon met een andere stem en een andere houding."

Serieuze rollen

Een avond met Dorus gaat op 8 december in première in Gouda. Tot die tijd zit Kraaijkamp niet stil. Zo zal hij Jim Morrison, van The Doors, spelen in Club 27. Dat zal te zien zijn op de Parade. "Ook een heel leuk ding om te doen", zegt hij hierover. Hij speelt onder anderen samen met acteur Manuel Broekman en cabaretière Sanne Wallis de Vries.

Kraaijkamp heeft intussen een heel uitgebreid cv, een keuze die hij bewust maakt. "Ik wil me graag zo breed mogelijk ontwikkelen", zegt hij. Toch is er nog iets wat hij vaker zou willen doen. "Ik vind serieuze rollen spelen ook heel erg leuk, maar dat lijken veel mensen niet te weten."