De negende editie van de Operadagen Rotterdam heeft ruim vijftienduizend belangstellenden getrokken. Dat zijn er zo'n vierduizend meer dan vorig jaar.

De voorstellingen werden dit jaar gekenmerkt door een nieuwe generatie makers die conventies doorbraken, aldus de organisatie.

De concertlocaties bleken in trek bij het publiek. Concerten op het dak van de Bijenkorf, in (seks)club OQ en in de Onderzeebootloods waren uitverkocht. Ook de operastadswandeling Parsifal kon operaliefhebbers bekoren.

Verder werden klassiekers als Macbeth en Arthur omgewerkt naar eigentijdse vertellingen, werden in Soselo in Siberia en Rothko Chapel 'zinsbegoochelende videowerken' gebruikt en kwam het thema broederschap tot leven in de voetbalopera Hi Ha Hondenlul.

'Hotspot'

Tal van buitenlandse programmeurs, makers en professionals van over de hele wereld waren de afgelopen dagen in Rotterdam te vinden voor showcases, pitches en debatten. De operadagen zijn daarmee volgens de organisatie 'de internationale hotspot' voor opera en muziektheater.

De Operadagen Rotterdam worden volgend jaar gehouden van 22 tot en met 31 mei. Deze tiende editie staat in het teken van (R)evolutie - gelijkheid.