De musical I Can't Sing! stopt ermee. De productie, die een parodie vormt op talentenjacht X Factor, is nog tot en met 10 mei te zien op West End in Londen.

Dat heeft de directeur van de Britse tak van Stage Entertainment, het bedrijf van Joop van den Ende, laten weten aan de BBC. Het Nederlandse entertainmentbedrijf was zondag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Volgens directeur Rebecca Quigley werd de voorstelling goed ontvangen, maar was dat niet genoeg om ermee door te gaan. "West End is een onvoorspelbare plek als je kijkt naar het aantal geannuleerde hooggewaardeerde producties", legt ze uit.

"I Can't Sing! kreeg het publiek avond na avond mee, kreeg fantastische recensies van critici en had een geweldig team, maar dat is blijkbaar niet altijd voldoende", vervolgt ze.

Première

De musical ging eind vorige maand in première. Simon Cowell, de geestelijk vader van X Factor, was mede betrokken bij de productie van de show.

In I Can't Sing! worden net als in de talentenjacht, die in 2004 voor het eerst werd uitgezonden, beginnende artiesten gevolgd die beroemd willen worden. De rol van Cowell wordt vertolkt door Nigel Harman.

Ook juryleden als Cheryl Cole, Gary Barlow en Dermot O'Leary worden gepersifleerd.