Presentator en acteur Paul Haenen heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding gekregen. 

De 67-jarige Amsterdammer kreeg het lintje uit handen van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, in de Nieuwe Kerk. Haenen werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich inzet voor de acceptatie en emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. 

Ook Janine van den Ende ontving een onderscheiding. De echtgenote van Joop van den Ende zet zich onder andere in voor het bevorderen van cultuureducatie en cultureel ondernemerschap. Choreografe en zangeres Penney de Jager ontving ook een lintje. 

Daarnaast kreeg Martin Gaus  een lintje. De 69-jarige staat volgens het Kapittel voor de Civiele Orden, dat decoratievoorstellen beoordeelt, bekend als voorvechter en inspirator op het terrein van dierenwelzijn en verschillende goede doelen.

Bekijk de beelden:

Verder werd ook castingdirecteur Harry Klooster gedecoreerd. De 59-jarige Klooster, die de casting verzorgde voor veel succesvolle Nederlandse series en soaps, mag zich ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. 

Koningsdag

De Lintjesregen 2014 vindt plaats ter gelegenheid van de viering van de Koningsdag, die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Dit jaar hebben 3.155 personen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat blijkt uit gegevens van Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Oudste

De oudste persoon die vrijdag een lintje kreeg is mevrouw De Jong-van Oosten (1920) uit Capelle aan den IJssel. Zij is actief als vicevoorzitter van de huurdersvereniging en als gastvrouw/organisator van uitstapjes en sjoelactiviteiten voor bewoners van het woningcomplex aan de Centrumpassage.