Tony Neef en Maaike Widdershoven in Sound Of Music

Ad Knippels, Tony Neef, Maaike Widdershoven en Vajèn van den Bosch zijn toegevoegd aan de cast van The Sound Of Music.

Op Landgoed Amerongen presenteerde producent Albert Verlinde woensdagmiddag de complete cast van de musical.

Ad Knippels speelt de rol van Kapitein Von Trapp en wordt de tegenspeler van Anouk Maas, van wie al bekend was dat zij in de huid mag kruipen van de zingende non Maria. Knippels is onder meer bekend van zijn rollen in de musicals Mamma Mia! en Ciske de rat.

Maaike Widdershoven, die een decennium geleden nog Maria speelde, neemt in deze nieuwste productie de rol van Moeder Overste op zich.

Liesl

De 16-jarige Vajèn van den Bosch (Shrek, The Voice Kids) speelt ditmaal de rol van de oudste dochter Liesl. In de productie die Albert Verlinde in 2008 naar de theaters bracht, speelde Vajèn de rol van Martha von Trapp. Martijn Vogel (Spring Awakening) is Rolf. Tony Neef (Sonneveld) krijgt de rol van Oom Dettweiler toebedeeld, terwijl Cindy Bell zich mag uitleven op de rol van Barones.

Met de opvoering van de wereldberoemde musical in het seizoen 2014-2015 wil Verlinde de vijftigste verjaardag van de wereldberoemde filmversie vieren. Het is de derde keer in twaalf jaar tijd dat er een Nederlandstalige versie van The Sound of Music te zien is.

Non

The Sound of Music vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van een vrolijke non die in het Oostenrijk van de jaren 30 op het gezin van een verzuurde weduwnaar gaat passen.

Met muziek, zang en dans weet Maria langzaam maar zeker niet alleen het vertrouwen van de zeven kinderen, maar ook van de legerkapitein te winnen. De voorstelling bevat talloze wereldberoemde nummers als Do-re-mi, My Favourite Things en Edelweiss. De filmversie met Julie Andrews en Christopher Plummer in de hoofdrollen was een wereldhit en won vijf Oscars.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie