Presentator en sporter Marc de Hond gaat het theater in. In het voorjaar van 2015 gaat zijn eerste solovoorstelling Scherven brengen geluk in première.

In de voorstelling vertelt De Hond over geluk, en dat hij gelukkig is, ook al zit hij vanwege een dwarslaesie in een rolstoel.

"Ik ben gelukkig, ondanks dat ik op het eerste gezicht iets mankeer waarvan je vooraf zou denken dat je daar knap ellendig van zou worden", legt hij uit.

"Terwijl er veel mensen zijn die ogenschijnlijk niets mankeren, maar toch heel ongelukkig zijn. We leven in een tijd waarin mensen het beter hebben dan ooit, maar toch meer mensen dan ooit kampen met mentale dips, midlifecrisis en depressies. Voor een heel groot deel wordt geluk bepaald door hoe je met je omstandigheden omgaat en daar tegen aankijkt."

Veel mensen denken bijvoorbeeld dat het in een rolstoel zitten van De Hond zijn handicap is. "Maar dat is niet zo: wat ik mankeer, is de dwarslaesie. Die rolstoel is juist de oplossing."

LULverhalen

De presentator stond het afgelopen jaar ook al op het podium in de voorstelling De LULverhalen, waarin mannen vertelden over hun seksualiteit. Via dit optreden kwam hij in contact met een agent die brood zag in een solovoorstelling.

De Hond is de afgelopen tijd veel naar het theater geweest om inspiratie op te doen. "Wat Diederik van Vleuten doet, spreekt mij erg aan. Heel grappig, maar de lach staat niet centraal. Het gaat hem vooral om het vertellen van mooie verhalen."

Verder raakte hij erg geinspireerd door Silvester Zwaneveld. “Hij maakt in zijn show op een briljante manier gebruik van internet, smartphones en animatie."

Scherven brengen geluk is vanaf begin 2015 in de Nederlandse theaters te zien.