Modeontwerpster Marga Weimans krijgt een solotentoonstelling in het Groninger Museum.

Dat meldt het museum donderdag. Weimans geldt als een van de opvallendste ontwerpers van dit moment. De eerste grote solotentoonstelling van Weimans laat een overzicht van haar werk zien van haar beginjaren tot nu.

Het museum volgt de ontwerpster naar eigen zeggen al sinds haar afstuderen in 2005 en bezit meerdere stukken van Weimans in bezit die al eens in kleinere tentoonstellingen zijn getoond. In de overzichtstentoonstelling zullen onder meer kledingstukken uit de collecties Debut uit 2006 en Wonderland uit 2009 te zien zijn.

De in 1970 geboren Weimans was de eerste Nederlandse die afstudeerde aan de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. 

Met haar afstudeercollectie won ze de i-D Styling Award, die destijds voor het eerst werd uitgereikt. De afgelopen jaren waren Weimans' ontwerpen in verschillende musea te zien, maar ook op de catwalk tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Kenmerkend aan Weimans' stijl zijn de grafische patronen waarmee ze werkt, een verwijzing naar haar Surinaamse achtergrond. Daarnaast combineert de ontwerpster handwerk met hightech materialen tot opvallende creaties. De solotentoonstelling in het Groninger Museum wordt op 15 juni geopend en duurt tot en met 30 november.