Acteurs Jim Bakkum en Guido Spek gaan de twee mannelijke hoofdrollen spelen in de musical Hartsvrienden. Dat heeft producent Erwin van Lambaart vrijdag gemeld.

Voor Bakkum wordt het zijn zevende musical waarin hij de hoofdrol speelt.

Voor Guido Spek, die de rol van Sjoerd Bouwhuis vertolkt in GTST, is het zijn eerste rol in een musical, maar muziek heeft altijd een grote rol in leven gespeeld.

Na de middelbare school studeerde Guido aan het Conservatorium in Rotterdam, waar hij de discipline muziek- en theateracademie volgde.

Spanningen

Hartsvrienden (in het Engels bekend als Bloodbrothers) vertelt het verhaal van de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte worden gescheiden. Als Mickey en Edward volwassen zijn, worden ze door het lot herenigd.

Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de beide broers. Wanneer ze verliefd worden op hetzelfde meisje lopen de spanningen echter hoog op met fatale gevolgen.

Andere grote rollen zijn voor Vera Mann, Maike Boerdam en rapper Yes-r. De musical was al twee keer eerder in een Nederlandse versie te zien. Hartsvrienden is vanaf januari 2015 in theaters in heel Nederland te zien.