Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Werk van Banksy geprojecteerd op Rijksmuseum voor Syrië

Een kunstwerk van de Britse kunstenaar Banksy wordt donderdagavond op het Rijksmuseum geprojecteerd. Met de actie willen internationale hulporganisaties aandacht vragen voor de situatie in Syrië.
Door Novum/ANP

Tegelijkertijd wordt ook in andere grote steden in de wereld de beeltenis van een meisje dat een ballon loslaat geprojecteerd. 

''Het is nu 3 jaar geleden dat het conflict in Syrië losbarstte', verklaarde een woordvoerder van Amnesty International' Het is uitzonderlijk dat de mysterieuze Banksy meewerkt aan een politieke uiting.

De projectie is een tekening van een meisje met een ballon, een van de bekendere werken van Banksy. De kunstenaar heeft voor deze actie het meisje een hoofddoek gegeven. De beeltenis wordt ook geprojecteerd in een groot vluchtelingenkamp voor Syrische vluchtelingen in Jordanië.

In Amsterdam begint de actie donderdagavond om half acht. Op het Museumplein houden vertegenwoordigers van enkele organisaties korte toespraken en vindt een korte wake plaats, waarbij de aanwezigen ballonnen oplaten en kaarsen branden.


Lees meer over:
BanksyStedelijk Museum

Aanbevolen artikelen