Johnny Kraaijkamp jr. gaat de rol van Kees Manders spelen, de broer van Tom Manders, beter bekend als zwerver Dorus.

Henk Poort tekende eerder al voor de rol van Dorus in de musical Een Avond met Dorus. "Ik ga zijn broer spelen en nog een paar andere rollen", zegt Kraaijkamp maandag in De Telegraaf.

"Het mooie van mijn leeftijd is dat ik hoor bij de generatie die is opgegroeid met Dorus", gaat Kraaijkamp enthousiast verder. "Zijn legendarische optreden met dat meisje dat maar 'Poesie mauw' bleef zingen, maar natuurlijk ook het eigen repertoire van Tom Manders, Twee Motten, Bij de Marine en Op M'n Ouwe Regenjas.

Zijn broer Kees schreef veel van die liedjes. Hij was nachtclubeigenaar en ook nog artistiek. Leuk om daar gestalte aan te geven."

De dochter van Tom Manders is nauw bij de productie betrokken. "Jacqueline was meteen overtuigd", zegt producent Albert Verlinde.

"Zij heeft ons ook benaderd of we een musical over haar vader niet toch konden maken. In 2009 hadden we het al helemaal op de rit staan met Mini & Maxi, maar zij zagen er uiteindelijk vanaf omdat ze er artistiek toch te weinig mee konden."

Puntoren

Kraaijkamp is benieuwd naar wie in Een Avond met Dorus de rol gaat spelen van Cor Steyn, de vaste organist van Tom Manders. "Die man was zo lelijk, met enorme puntoren. Ach, met schmink is veel te doen", zegt hij.

Kraaijkamps wijlen vader Johnny Kraaijkamp sr. had het vaak over Cor. "Hij wilde ook zulke oren. 'Alle vrouwen liggen aan zijn voeten', zei hij dan."

Kraaijkamp denkt dat er ooit ook over zijn vader een musical wordt geschreven. "Ik heb weleens horen zeggen dat Joop van den Ende daar al over nadenkt."