Arjen Lubach werkt aan een theaterstuk over de moord op de Zweedse premier Olof Palme. 

Hij maakt de muziektheatervoorstelling, dat de titel In gesprek met mijn moordenaar draagt, samen met het Zweeds-Nederlandse gezelschap De Andersons.

Olof Palme werd in februari 1986 neergeschoten na een bioscoopbezoek in Stockholm.

De spraakmakende moord is ondanks de enorme impact op Zweden en de rest van de wereld nog altijd niet opgelost. Wel zijn er maar liefst 130 mensen die hebben bekend de moord te hebben gepleegd.

In het stuk verhoort Palme postuum een aantal verdachten van zijn eigen moord, waaronder politieke tegenstanders, Zuid-Afrikaanse geheimagenten, een alcoholist en zijn eigen echtgenote.

De Andersons

De voorstelling wordt gespeeld door het gezelschap De Andersons, dat bestaat uit Roel Dullaart en Anna Ågren. Lubach schrijft het scenario; de muziek en liedteksten komen van De Andersons. Het tweetal maakte eerder een goed ontvangen voorstelling over Cornelis Vreeswijk.

Het is voor Lubach de eerste keer dat hij een theaterstuk schrijft. Eerder leverde hij wel een monoloog voor een voorstelling van Sanne Vogel. Zijn affectie voor Zweden bleek eerder uit de grote rol die het land speelde in zijn roman Magnus.

In gesprek met mijn moordenaar toert vanaf september 2014 langs de Nederlandse theaters. De premiere is 22 november in Leiden.