Het World Forum in Den Haag zal tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart worden opgefleurd met onder meer etsen van M.C. Escher.

Het Gemeentemuseum in de stad leent dertig werken van de grafisch kunstenaar uit. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag weten.

In totaal komen er zo'n tachtig schilderijen en zestig foto's in het congrescentrum te hangen. Die zijn niet alleen afkomstig van het Gemeentemuseum, maar ook uit de collecties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om oude meesters, werken van de Haagse School en Cobra en daarnaast eigentijdse fotografie.

De kunst van Escher is tijdens de top overigens niet alleen te zien in het World Forum. Het werk van de kunstenaar prijkt ook op het enorme geveldoek dat sinds vorige week de Toren van Oud en het congrescentrum bedekt.

Voor de inrichting van het World Forum is gekozen voor het thema 'A modern twist to Dutch classics'. Zo is het meubilair afkomstig van Nederlandse ontwerpers, de bloemen van Nederlandse kwekers, de kunst van Nederlandse schilders en het eten dat de delegaties krijgen voorgeschoteld, bestaat grotendeels uit Nederlandse streekproducten.