Volgens tekstschrijver Tim Rice heeft het musicalpubliek geen trek meer in gloednieuwe musicals. "Ze willen gewoon oude liedjes in een nieuwe verpakking."

Dat laat hij The Times weten.

Zijn jongste musical op West End, From Here To Eternity, verdwijnt eind maart van het toneel na een speelperiode van slechts een half jaar.

Eerder liet hij al weten dat de bezoekersaantallen 'niet waren zoals hij had gehoopt'. "Er is natuurlijk de verschrikkelijke mogelijkheid dat onze show niet zo goed is, maar dat heb ik al een lange tijd geleden uitgesloten als aanleiding'', zei hij lachend.

Hitfilm

"Ik vraag me af of er een markt is voor musicals die geen revivals zijn, of jukeboxmusicals (met al bestaande liedjes), of gebaseerd op een recente hitfilm. Het is moeilijk", aldus de man achter The Lion King en Joseph. Op de vraag of hij nog wel van plan is er één te schrijven, antwoordt hij: "Ik betwijfel dat ten zeerste."

Theatercriticus Mark Shenton vindt dat Rice niet alle musicals over één kam moet scheren. "Ik vond het altijd geweldig dat Mamma Mia! reclame maakt met de slogan 'Je weet nu al dat je het geweldig gaat vinden'," vertelde hij de BBC.

"Maar ik denk dat het eigenlijk allemaal aan de show ligt. The Book of Mormon is volledig origineel en een enorme hit."