Pepijn Schoneveld, bij het grote publiek vooral bekend uit de BNN-serie Feuten, gaat met een cabaretprogramma het theater in. De 28-jarige acteur reist vanaf eind januari door het land met Meneer Jongetje.

Hij speelde in Feuten Joep Heineken, de loser van het corps die niet mee wilde werken aan het doofpotschandaal.

Schoneveld had ook een vaste rol in de NCRV-serie Mixed-up, als stagiair Thor die op de redactie van het vrouwenblad Zij belandt.

De acteur noemt zijn programma “licht absurdistisch”. Meneer Jongetje gaat over teleurstellingen in het leven. “Je kan ervoor kiezen om verbitterd, cynisch of bang te worden. Maar je kan je ook als een jongetje in een situatie storten, op je bek gaan, en er als een meneer weer uitkomen.”

Theater

Schoneveld studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en was al te zien in een groot aantal theatervoorstellingen.

In 2012 deed hij mee aan het Leids Cabaret Festival en haalde de finale. De jury prees hem toen als “origineel, authentiek, aansprekend, subtiel en kwetsbaar”. Meneer Jongetje gaat op 8 maart officieel in première in theater Bellevue in Amsterdam.