Acteur Paul Kooij gaat de rol van Otto Frank spelen in de nieuwe theatervoorstelling Anne. Dat heeft de producent maandag bekendgemaakt.

Eerder kwam al naar buiten dat actrice Rosa da Silva de rol van Anne gaat spelen in de nieuwe toneelproductie over het leven van het joodse meisje dat een dagboek schreef over het Achterhuis waar ze ruim twee jaar onderdook.

Actrices Barbara Pouwels en Chava Voor in 't Holt spelen de rollen van moeder Edith en zus Margot.

De familie Van Pels, die samen met de familie Frank het Achterhuis deelde, wordt gespeeld door Wim Bouwens, Debbie Korper en Jason de Ridder.

De nieuwe voorstelling over het leven van Anne Frank is vanaf april te zien in het nieuwe Theater Amsterdam. Het verhaal, dat het hele leven van het bekende joodse meisje beslaat, is geschreven door Leon de Winter en Jessica Durlacher.

Regie

De regie is in handen van Theu Boermans, die eerder de megahit Soldaat van Oranje maakte. Kooij werd bij het grote publiek vooral bekend als buurman Boordevol in de filmversie van Ja Zuster Nee Zuster. Ook was hij te zien in talloze theaterproducties en de serie De Prooi en Gooische Vrouwen.

Pouwels was eerder onder meer te zien in Dolfje Weerwolfje en De geheimen van Barslet. Chava Voor in 't Holt werd bekend met haar rollen in de film De hel van '63 en de serie Moordvrouwen.