Soldaat van Oranje is waarschijnlijk binnen twee jaar ook in Duitsland te zien. In welke stad de musical wordt opgevoerd, is volgens schrijver Edwin de Vries nog onduidelijk.

Eerder werd al bekend dat Soldaat van Oranje ook naar Engeland verhuist. Het verhaal wordt volgend jaar voor het eerst opgevoerd in Londen.

"De Engelsen zijn bijzonder gecharmeerd van het verhaal", zegt De Vries in het AD. "En de meeste thema's, zoals 'negen jongeren staan voor een belangrijke keuze in hun leven', spreken internationaal aan."

Met één ding hebben de Britten echter moeite volgens De Vries. "Zij kunnen koningin Wilhelmina moeilijk plaatsen. Voor ons Nederlanders is haar voorkomen gesneden koek. Voor de Engelsen niet. Daarom buigt een scriptschrijver zich nu over de vraag hoe haar personage te introduceren."

Vanaf volgende maand is Soldaat van Oranje de langstlopende musical in Nederland ooit. Het stuk ging in oktober 2010 in première. "Dat ik op mijn leeftijd nog zo'n klapper maak, is bijzonder", aldus de 63-jarige De Vries.

"Ik ben er een chronisch blij persoon door geworden. En ik trakteer mijn vrouw Monique, die een soort sabbatical heeft genomen, op mooie reizen, onder meer naar Venetië en de Caraïben."