De tachtigste geboortedag van Ramses Shaffy wordt binnenkort gevierd met een groot muzikaal feest in het DeLaMar Theater.

 Op 1 december, de dag dat de zanger vier jaar geleden overleed, vindt in het Amsterdamse theater een grote ode aan Shaffy plaats. De opbrengst gaat naar een fonds voor jonge kunstenaars dat Shaffy voor zijn dood oprichtte.

De benefietavond wordt georganiseerd door het DeLaMar Theater en producent De Familie, die de nieuwe televisieserie over het leven van Ramses heeft gemaakt.

Zangers als The Lau, Michiel Borstlap, Spinvis, Frank Boeijen en Ge Reinders zullen het repertoire van de chansonnier ten gehore brengen. Maar ook aanstormend talent als Lucky Fonz III en het Jong Nederlands Blazers Ensemble verleent zijn medewerking.

Ramses Shaffy oogstte in de jaren zestig en zeventig grote furore met zijn gezelschap Shaffy Chantant. Hij trad veel op met zijn grote liefde Joop Admiraal en zijn beste vriendin Liesbeth List. 

Dit is ook de periode die in de nieuwe serie wordt belicht. Deze moet in 2014 op televisie te zien zijn. Hoofdrollen worden gespeeld door Maarten Heijmans, Noortje Herlaar en Thomas Cammaert.