Verlinde haalt musical Flashdance naar Nederland

AMSTERDAM - Musicalproducent Albert Verlinde brengt komend seizoen de musical Flashdance op de planken. 

Het wordt een reizende musical die in het najaar en de winter door het hele land te zien is. De hoofdrolspelers zijn nog niet bekend.

Nederland is een van de eerste landen waar Flashdance te zien is, nadat de musical in augustus 2013 op Broadway in première zal gaan.

Een nieuw productieteam heeft de show volledig herschreven, opnieuw vormgegeven en er zijn nieuwe liedjes geschreven. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige film uit de jaren 80, die enorme hits als What a Feeling, Maniac en Love Rock & Roll voortbracht.

Flashdance vertelt over een meisje dat een professionele danseres wil worden. Zij werkt overdag als lasser en 's avonds als danseres in een bar, maar droomt ervan om toegelaten te worden op een prestigieuze balletschool.

Zoektocht

Producent Verlinde is op dit moment hard op zoek naar acteurs voor de productie. Zijn vaste vrouwelijke hoofdrolspeelster Kim-Lian van der Meij bevalt in de zomer van een kind en kan Flashdance dus niet doen.

Ook William Spaaij, die eerder naast Van der Meij stond in musicals als Footloose en Fame, is niet beschikbaar: hij speelt komend seizoen de hoofdrol in de toneelbewerking van De Kleine Blonde Dood.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie