ROTTERDAM - Gerard Cox en Joke Bruijs staan volgend jaar samen op het toneel.

Het voormalige echtpaar speelt een koppel in de komische theaterproductie Alles went behalve een vent, gebaseerd op de gelijknamige bundel van Yvonne Kroonenberg

Het is voor het eerst dat Cox (72) en Bruijs (60) samen te zien zijn in een toneelstuk. Wel speelden ze samen in de tv-serie Toen was geluk heel gewoon.

De theaterversie van Alles went behalve een vent gaat op 6 oktober in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Daarna toert de voorstelling langs de Nederlandse theaters, maakten producent Bastiaan Ragas en Van Engelenburg Theaterproducties donderdag bekend.

Kibbelen

Cox en Bruijs vormen op het toneel een kibbelend echtpaar op leeftijd. In de herfst van hun leven kunnen ze het maar niet eens worden over de invulling van hun vrije tijd.

Ragas spreekt van een gouden koppel.

''Hoe goed ze samen zijn, liet de zeer succesvolle tv-serie Toen was geluk heel gewoon zien. Het is verbazingwekkend dat die twee nooit samen een toneelvoorstelling hebben gemaakt'', zegt Ragas. ''De bundel Alles went behalve een vent staat ook al enige tijd op mijn verlanglijstje voor een theaterbewerking. Nu valt alles samen.''

Kroonenberg schreef het boek over de verhouding tussen mannen en vrouwen in 1989. Dick van den Heuvel maakt op basis van deze beschrijvingen een script. Peter Heerschop versterkt het team voor extra grappen.