David Marcus, die bij Facebook het project van cryptomunt libra leidt, stelt dat er moeiteloos honderd leden voor de zogenoemde Libra Association zullen worden gevonden. Op dit moment zijn er nog maar 21 leden, nadat verschillende bedrijven zich terugtrokken uit het project.

De projectleider zegt verder dat hij verwacht dat banken en andere financiële instellingen hun steun zullen uitspreken voor de munt zodra regelgevingskwesties zijn opgelost.

Toen het plan voor libra werd onthuld, waren er nog 28 bedrijven die zich achter de munt schaarden. Hiervan zijn op dit moment nog onder meer Uber, Lyft en Spotify over, naast veel durfkapitaalbedrijven.

Marcus deed zijn uitspraken woensdag bij een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington, slechts enkele dagen nadat belangrijke partijen zoals Booking.com, Mastercard en Visa zich terugtrokken.

Libra heeft vanaf het begin veel kritiek gekregen, en verschillende landen hebben al gesproken van een verbod op invoering van de munt. Toezichthouders en politici hebben hun zorgen uitgesproken, en op 23 oktober moet Facebook-CEO Mark Zuckerberg voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden getuigen om de zorgen over de munt te bespreken.