Grote Amerikaanse cryptovalutabedrijven richten een lobbyclub op die hun belangen over moet brengen aan beleidsmakers en toezichthouders. De Blockchain Association zou de eerste lobbyorganisatie voor deze bedrijfstak worden.

Het stuk werd direct na publicatie als eerste tweet op de officiële Twitter-pagina van de lobbygroep doorgeplaatst, meldt The Washington Post dinsdagavond.

De initiatiefnemers bestaan uit bedrijven als de populaire cryptomarktplaatsen Coinbase en Circle, maar ook veelbelovende start-ups en investeerders als Digital Currency Group en Polychain Capital.

Volgens de krant komt de lobbygroep op een strategisch moment, na maanden waarin beleidsmakers geconfronteerd werden met door digitale munteenheden veroorzaakte problemen. Ze zouden het groeiende belang en de toenemende invloed van de cryptovaluta onderstrepen.

De Brusselse denktank Bruegel stelde onlangs al dat de Europese Unie risico's van crypto's moet verkleinen door algemene regels op te stellen en onderzoek te doen naar de verhandeling ervan.

Voormalige lobbyist krijgt eerste tijd de leiding

De eerste lobbyist die de Blockchain Association in de arm neemt is de Amerikaanse Kristin Smith, voormalig lobbyist voor de Republikeinse partij en medewerker in het Congres. Naar verwachting zal Smith de eerste tijd de leiding nemen.

Later deze week komt de organisatie zelf nog met een officiële aankondiging.