Capital Force, het bedrijf achter handelsplatform voor cryptomunten Zoomtrader.com, moet een dwangsom betalen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Capital Force heeft niet voldaan aan verzoeken om informatie van de AFM, zo maakt de financiële waakhond donderdag bekend.

Doordat Capital Force de gevraagde informatie niet aanlevert, kan de AFM niet controleren of het bedrijf de wet overtreedt. De AFM verdenkt de onderneming er namelijk van binaire opties te verkopen aan Nederlandse consumenten, zonder daarvoor een vergunning te hebben.

Binaire opties zijn risicovolle financiële producten waarmee een belegger kan speculeren op een stijging of daling van een onderliggende waarde. De kans bestaat dat de belegger zijn inleg volledig kwijtraakt.

De AFM heeft al verschillende malen een informatieverzoek gedaan, maar bij het bedrijf geeft niemand gehoor. Op 24 januari werd daarom een last onder dwangsom opgelegd, maar ook dat had geen effect.

Capital Force moet sinds 12 februari de dwangsom betalen. Iedere dag dat het bedrijf verzaakt de informatie aan te leveren, loopt de dwangsom op met 5.000 euro tot een maximum van 50.000 euro bereikt is.

Capital Force en Zoomtrader.com waren niet bereikbaar voor commentaar.