De grote beurs voor cryptomunten Binance is vanwege problemen ruim 31 uur uit de lucht geweest. Dit leidde tot ontevredenheid onder gebruikers en geruchten over een mogelijke hack.

Het platform, waar in de digitale munten kan worden gehandeld, zou donderdag aanvankelijk een uur dichtgaan voor onderhoud.

De handel op Binance ging uiteindelijk pas vrijdag omstreeks 11.00 uur (Nederlandse tijd) weer, met horten en stoten, van start. 

De langdurige sluiting leidde tot de nodige kritiek op Twitter. Maar er waren ook geruchten dat er sprake was van een hack. Oprichter Zhao Changpeng ontkent dit.

Coincheck

Onlangs staakte de Japanse bitcoinbeurs Coincheck de handel om daarna bekend te maken dat door een hack voor ruim 400 miljoen euro aan digitale munten gestolen was.

De afgelopen week zijn digitale munten na een dip weer opgekrabbeld. Bitcoin is momenteel ongeveer 8.200 dollar waard, ongeveer gelijk aan vorige week.

Ook de waarde van de munt ethereum, die ongeveer 825 dollar waard is, staat vrijwel op hetzelfde niveau als zeven dagen geleden.