Ripple vertegenwoordigt, op bitcoin na, de meeste marktwaarde van alle openbaar verhandelde cryptovaluta. Alle ripple zijn nu meer waard dan alle ethereum en alle bitcoin cash, een afsplitsing van bitcoin.

Dat blijkt uit de marktinformatie van CoinMarketCap.

Op het moment van publiceren vertegenwoordigen alle ripple een marktwaarde van ongeveer 120 miljard dollar. Alleen alle bitcoin zijn momenteel meer waard: 254 miljard dollar.

De waarde van de individuele munten verschilt wel. Eén ripple is op dit moment iets meer dan 3 dollar waard. Eén bitcoin kost op dit moment ongeveer 15.000 dollar. Bitcoin, de bekendste cryptovaluta, steeg afgelopen december nog naar een recordhoogte van ruim 19.000 dollar.

De waarde van bitcoin steeg het afgelopen jaar met 1.200 procent. Ripple genoot in diezelfde periode van een stijging van 35.000 procent, aldus persbureau Reuters.

Totale marktwaarde

In totaal zijn er volgens CoinMarketCap bijna 1.400 cryptotokens in omloop. De totale marktwaarde van al deze tokens is bijna 720 miljard dollar.

In augustus bereikte de totale marktwaarde van alle munten nog een recordhoogte van 117 miljard dollar. Sindsdien is de totale marktwaarde flink omhoog geschoten, blijkt uit data van CoinMarketCap.

Hoe veilig is een Bitcoin nou echt?
108
Hoe veilig is een Bitcoin nou echt?