FIFA-president Sepp Blatter is opgenomen in een Zwitsers ziekenhuis, maar is volgens zijn persoonlijke adviseur fit genoeg om vanaf volgende week zijn schorsing aan te vechten.

"Ja, hij ligt in het ziekenhuis", zegt Blatters persoonlijke woordvoerder Klaus J. Stöhlker woensdag tegen de Zwitserse krant Blick.

Vorige week werd bekend dat de 79-jarige Zwitser al zijn publieke optredens tot en met 15 november had afgezegd vanwege een 'medisch probleem'.

Toen meldde een woordvoerder nog dat Blatter thuis zou worden onderzocht en dat artsen concludeerden dat hij vanwege stress rustig aan moet doen.

Stöhlker wil woensdag niet zeggen waar Blatter mee kampt, maar de adviseur stelt dat hij "weer topfit" is. "En zijn hoofd is het belangrijkste. Hij is volledig helder en hij glimlacht."

Advocaat Richard Cullen zegt tegen de BBC dat het "prima" gaat met zijn cliënt en dat Blatter verwacht dat hij maandag weer thuis zal zijn. Volgens de Britse omroep is de voetbalofficial onlangs getroffen door een kleine zenuwinzinking, waarvan hij volledig zal herstellen.

CAS

Blatter werd begin oktober voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA omdat hij 2 miljoen Zwitserse frank, zo'n 1,8 miljoen euro, aan FIFA-gelden zou hebben overgemaakt aan UEFA-voorzitter Michel Platini voor werk dat de Fransman tussen 1999 en 2002 heeft gedaan.

Volgens Stöhlker zal de verbannen FIFA-preses, die in juni aankondigde dat hij per februari 2016 zal vertrekken bij de wereldvoetbalbond, vanaf dinsdag weer "volledig beschikbaar zijn om te vechten voor zijn rehabilitatie".

"Als het beroep tegen zijn schorsing geen gehoor vindt bij de FIFA, dan zal hij naar het international strafhof voor de sport (CAS, red.) stappen."