Het aantal nieuwe coronagevallen blijft licht toenemen. Het RIVM registreerde in de afgelopen week 8.327 nieuwe positieve tests. Dat zijn er zo'n 6 procent meer dan in de week ervoor. Ook het aantal mensen dat vanwege hun coronaklachten moet worden opgenomen in het ziekenhuis is vorige week licht gestegen.

Vorige week meldde het RIVM voor het eerst sinds half juli een lichte stijging van het aantal nieuwe coronagevallen. Volgens het instituut kan nog niet gezegd worden of er echt een nieuwe golf in aantocht is. "Het is nu nog te vroeg om hier conclusies aan te verbinden", zegt een woordvoerder in een toelichting op de cijfers.

Vorige week werden de klachten voor 219 besmette mensen zo ernstig dat ze moesten worden opgenomen in een ziekenhuis. Een week eerder meldde het RIVM nog dat 179 mensen waren opgenomen. Het is voor het eerst in weken dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is gestegen.

In de afgelopen 24 uur kwamen 1.496 positieve testuitslagen binnen bij het RIVM. De meeste positieve tests werden afgenomen in Amsterdam (65), Den Haag (47), Rotterdam (42), Utrecht (31) en Haarlemmermeer (23).

Op dit moment liggen volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) 473 mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er ongeveer evenveel als maandag, toen het grootste aantal opgenomen patiënten met corona sinds begin september werd gemeld.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronaklachten in het ziekenhuis liggen en mensen die om een andere reden zijn opgenomen maar positief testten.