Curaçao heeft de afgelopen dagen te maken gekregen met een flinke toename van het aantal coronabesmettingen. Er zijn woensdag dan ook nieuwe maatregelen tegen het coronavirus ingevoerd.

Evenementen met meer dan honderd personen zijn verboden en ook dansfeesten zijn niet langer toegestaan. Mensen mogen in de privésfeer met maximaal vier personen bijeenkomen.

De Curaçaose regering maakte de maatregelen woensdag bekend. Het aantal nieuwe besmettingen op het eiland steeg van 23 op zondag naar 181 op woensdag. Er stonden woensdag in totaal 452 actieve besmettingen geregistreerd. 11 patiënten liggen in het ziekenhuis, van wie 5 op de intensive care. Er zijn nog geen besmettingen met de omikronvariant vastgesteld op het eiland.

Zestigplussers op Curaçao kunnen sinds kort een boostershot krijgen. Op korte termijn moet dat ook mogelijk zijn voor iedereen boven de achttien jaar. Nederland stuurt hiervoor donderdag nieuwe vaccins, zei premier Gilmar Pisas woensdag.

De huidige avondklok tussen 3.00 uur en 4.30 uur blijft van kracht. Het is verplicht om een mondkapje te dragen bij bezoek aan winkels, kappers en casino's, in het openbaar vervoer en bij begrafenissen.