Vele honderden mensen hebben zich vrijdagavond aangemeld om te helpen bij de boostercampagne tegen COVID-19. In de eerste uren dat de site GGD-reservisten online was, hebben al ongeveer vijftienhonderd mensen zich geregistreerd, laat koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten.

Mensen die kunnen en willen helpen met prikken zetten voor de boostercampagne kunnen zich op die site aanmelden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om voormalige zorgmedewerkers of medisch studenten, aldus demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Volgens de GGD-organisatie komen de aanmelders "vanuit alle hoeken van de samenleving. Fantastisch dat het in zo'n korte tijd al zo veel reacties heeft opgeleverd."

Overigens geven de vereniging van geneeskundestudenten, hbo's en mbo's aan niet te zijn benaderd door het ministerie of de GGD om prikkers te leveren. Studenten doen dat dus vooralsnog alleen op eigen initiatief.

In de Tweede Kamer en vanuit de samenleving klonk de afgelopen week kritiek op de trage start van de boostercampagne en op het feit dat mensen die zich aanbieden om te helpen, geen gehoor kregen bij het ministerie van Volksgezondheid.

Kort voordat de site vrijdag online stond, zei De Jonge nog dat de site "over een paar dagen" in de lucht zou zijn. Dat gebeurde uiteindelijk dus sneller dan verwacht.

De Jonge belooft: 'Voor eind deze maand 3 miljoen boosterprikken gezet'
44
De Jonge belooft: 'Voor eind deze maand 3 miljoen boosterprikken gezet'