Blijf hier op de hoogte van het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland.
Aantal patiënten in ziekenhuizen blijft dalen
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen blijft dalen. Er liggen nu in totaal 1.083 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis. Dat zijn er 25 minder dan vrijdag, volgens de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De daling van het totale aantal coronapatiënten is volledig toe te schrijven aan de verpleegafdelingen. Daar liggen er nu nog 796. Op de intensive cares (ic's) liggen momenteel 287 coronapatiënten, evenveel als vrijdag.

In de afgelopen 24 uur werden 8 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic's. Op de verpleegafdelingen werden 124 nieuwe patiënten binnengebracht.
28 minuten geleden
Premier Nieuw-Zeeland annuleert bruiloft wegens nieuwe maatregelen
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft haar bruiloft afgeblazen wegens nieuwe coronamaatregelen om de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan. Vanaf zondag gelden er nieuwe maatregelen in Nieuw-Zeeland, nadat negen mensen besmet raakten tijdens een bruiloft in het zuiden van het land. De mondkapjesplicht wordt uitgebreid en bij evenementen waarbij gebruik wordt gemaakt van een vaccinatiepaspoort mogen maximaal honderd mensen aanwezig zijn. Als er niet om een vaccinatiepaspoort wordt gevraagd, mogen slechts 25 mensen samenkomen. 

"Mijn bruiloft gaat niet door", zei Ardern tegen journalisten. "Ik sta niet boven duizenden andere Nieuw-Zeelanders op wie de pandemie een veel verwoestender effect heeft gehad, in het bijzonder niet bij een geliefde te kunnen zijn wanneer diegene ernstig ziek is. Dat zal veel groter zijn dan elk verdriet dat ik ervaar."
2 uur geleden
Kiribati sinds zaterdag voor het eerst in lockdown
Het afgelegen Kiribati, een eilandrepubliek in Oceanië, is op slot gegaan nadat passagiers op de eerste internationale vlucht in tien maanden positief waren getest op het coronavirus. Mensen mogen hun huis niet verlaten, alleen voor essentiële diensten. 

Zo'n 36 mensen van de in totaal 54 reizigers op de vlucht vanuit Fiji zijn positief getest. Tot vorige week registreerde Kiribati slechts twee besmettingen. Alle passagiers op de vlucht zijn gevaccineerd. Drie leden van het beveiligingsteam van de quarantainefaciliteit zijn sindsdien ook positief getest. Een andere persoon die niet in de faciliteit werkt, heeft het virus ook opgelopen, aldus een woordvoerder van de regering. "De enige manier waarop we dit virus kunnen bestrijden, is door volledige vaccinatie."

Kiribati is een van de geïsoleerdste eilanden ter wereld. Het is zo'n 4.800 kilometer verwijderd van Australië.