Suriname biedt mensen die kwetsbaar zijn voor een besmetting met het coronavirus sinds woensdag een derde coronaprik aan, melden lokale media donderdag. Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid zal deze personen oproepen voor de zogenoemde boosterprik.

Personen van zestig jaar of ouder kunnen een oproep verwachten, evenals nierdialysepatiënten, personen met een verminderde weerstand door een immuunstoornis of medicatie en mensen die direct zorg verlenen aan COVID-19-patiënten.

Om in aanmerking te komen voor een boostervaccinatie, moeten personen wel al twee AstraZeneca-doses toegediend hebben gekregen. De tweede prik moet minstens vijf maanden geleden zijn gezet.

Ruim 191.000 van de ongeveer 600.000 inwoners van Suriname zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Het land heeft sinds de uitbraak van COVID-19 bijna elfhonderd coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.

Nederland roept sinds begin oktober mensen met een ernstige afweerstoornis op voor een derde coronaprik. Die groep bestaat uit 200.000 tot 400.000 personen. Na twee weken had de GGD zo'n 30.000 derde prikken gezet.

WHO trok aan eerder aan de bel, zo stond COVAX ervoor in september
136
WHO trok aan eerder aan de bel, zo stond COVAX ervoor in september