Het ziekenhuis Isala in Zwolle heeft de laatste weken dusdanig veel coronapatiënten moeten opnemen, dat twintig patiënten die op de wachtlijst stonden voor een inhaaloperatie, afgebeld moesten worden.

Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door De Stentor.

"We zien de opnames de laatste weken hard oplopen, er komen nu per dag vier of vijf mensen bij. Begin oktober hadden we vier mensen op de verpleegafdeling en één op de ic, nu liggen er twintig mensen op de verpleegafdeling en vijf op de ic. Dat is het maximale wat we nu kunnen hebben", aldus de zegsvrouw.

Zaterdag moesten er drie coronapatiënten van de verpleegafdeling van Isala naar andere ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland worden verplaatst. "Sinds september zijn we ook op zaterdag aan het opereren om uitgestelde operaties uit de coronaperiode in te halen, maar we hebben nu helaas twintig operaties moeten afzeggen", vertelt de woordvoerder.

"We gaan komende dagen kijken hoe we het met de inhaalzorg gaan doen", vervolgt ze "Als het met dit tempo doorgaat moeten we kijken wat er aangepast moet worden."