Zes regionale GGD's voeren in elk geval tot en met maandag geen testen van reizigers uit. Het lab Eurofins heeft te veel tijd nodig om alle testen te verwerken en daardoor is het niet mogelijk om vakantiegangers binnen dertig uur uitsluitsel te geven.

Het gaat om de regio's Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Groningen, Friesland, Drenthe en IJsselland. Mensen die daar wonen en een afspraak voor een reistest hebben staan, kunnen hun afspraak annuleren via het telefoonnummer 0800-5005 en daarna via testenvoorjereis.nl een nieuwe afspraak maken. Het kan zijn dat ze dan naar een andere regio moeten voor een test, of bij een commerciële aanbieder getest worden.

De GGD's brengen ongeveer 7.000 mensen die een afspraak hebben staan of die wachten op de uitslag per sms op de hoogte. Het is niet bekend of alle personen zo worden bereikt. "Heel vervelend", noemt de GGD de situatie.

Het is tevens niet bekend hoeveel mensen in de afgelopen dagen niet op reis konden gaan omdat de uitslag van hun coronatest niet op tijd binnenkwam.