Voor komend weekend zijn er veel minder afspraken gemaakt voor een coronatest bij Testen voor Toegang dan vorig weekend. In totaal staan er voor vrijdag, zaterdag en zondag tot nu toe 180.000 afspraken gepland. Vorige week waren dat er op hetzelfde moment nog 260.000.

Gedurende het weekend kunnen nog nieuwe afspraken worden gemaakt en het totale aantal testen liep vorig weekend op naar 400.000. Een woordvoerder van Stichting Open Nederland, de organisatie achter Testen voor Toegang, laat weten dat er in alle regio's nog plek is voor een coronatest.

Met een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang kunnen mensen naar feestjes en festivals zonder 1,5 meter afstand te bewaren. Komend weekend zou voorlopig weleens de laatste keer kunnen zijn dat dergelijke evenementen worden gehouden. Sinds het loslaten van de coronamaatregelen stijgen de coronabesmettingen rap en het kabinet denkt erover na om clubs te sluiten en meerdaagse evenementen af te gelasten.

Op die manier moet de explosieve stijging een halt toegeroepen worden. De meeste besmettingen vinden plaats onder jongeren die getest werden bij Testen voor Toegang. Ook lijkt er gesjoemeld te worden met de testbewijzen om zo toch op een feestje binnen te komen. Daardoor zijn er door het hele land clusters van coronabesmettingen gemeld.

Wanneer kleurt Nederland rood en komt jouw vakantie in gevaar?
105
Wanneer kleurt Nederland rood en komt jouw vakantie in gevaar?