Het Stratumseind, een drukke uitgaansstraat in het centrum van Eindhoven, moet het op stapavonden voorlopig zonder terrasjes stellen. Het is er dan veel te druk waardoor mensen geen afstand meer kunnen houden, aldus de gemeente.

Burgemeester John Jorritsma heeft in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten de terrasjes te schrappen.

"Ondanks dat horecaondernemers over het algemeen heel goed hun verantwoordelijkheid nemen, is deze maatregel nodig", schrijft de gemeente woensdag. "De enorme drukte op deze smalle straat maakt het onmogelijk de regels voor veilige afstand na te leven."

Door de terrassen te verwijderen, hoopt de gemeente meer ruimte te scheppen voor bezoekers en passanten. Ook staan er vaak rijen omdat mensen zich moeten laten controleren voor toegang. Door de maatregel is de straat bovendien dan beter toegankelijk voor hulpdiensten.

De maatregel gaat donderdagavond om 22.00 uur in, en op de vrijdag- en zaterdagavond vanaf 23.00 uur. Het terrasverbod geldt zolang de 1,5 metermaatregel van kracht is.

Heb je echt geen tweede prik nodig als je al corona hebt gehad?
129
Heb je echt geen tweede prik nodig als je al corona hebt gehad?