Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 1.417 positieve tests geregistreerd. Dat is het kleinste aantal sinds 15 september.

Volg dit verhaal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom Coronavirus

RIVM meldde dinsdag nog 1.450 positieve tests en maandag 1.473. Doorgaans zijn de aantallen op vrijdagen groter dan in de rest van de week.

In de afgelopen week zijn 11.401 mensen positief getest, gemiddeld 1.629 per dag. Ook dat is het laagste peil sinds september.

Den Haag telde de meeste nieuwe gevallen. In de hofstad kregen 88 inwoners te horen dat ze het virus hebben opgelopen. Rotterdam telde 84 bevestigde besmettingen.

In Amsterdam kleinste aantal sinds 22 augustus

In Amsterdam werden 52 mensen positief getest. Voor de hoofdstad is dat het kleinste aantal sinds 22 augustus vorig jaar.

Daarna volgen Utrecht (51) en Venlo (23). De gemeente Goeree-Overflakkee telde met 22 positieve tests naar verhouding veel nieuwe gevallen.

In 88 gemeenten nul positieve tests

In maar liefst 88 gemeenten testte helemaal niemand positief. Daaronder zijn Leiderdorp, Veenendaal, Houten en Diemen. Verder waren er zestig gemeenten waar maar één geval aan het licht kwam, waaronder Nieuwegein, Aalsmeer, Wageningen, Kerkrade, Landgraaf en Meppel.

Het aantal coronagerelateerde sterfgevallen steeg in het afgelopen etmaal met drie. Het gaat om inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Haarlemmermeer. Dat wil niet zeggen dat deze drie mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, kan het een tijdje duren voordat dit is geregistreerd.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 1,67 miljoen Nederlanders positief getest. Van meer dan 17.700 mensen is zeker dat ze aan COVID-19 zijn overleden. De werkelijke aantallen zijn groter.

Zo verschilt de coronatest voor thuis met de GGD-test
84
Zo verschilt de coronatest voor thuis met de GGD-test