Het is mogelijk om weer naar meer landen op vakantie te gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag namelijk nog meer landen van code oranje (alleen reizen als het moet) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico's) aangepast.

Volg dit verhaal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom vakanties in coronatijd

Afgelopen dinsdag werd bekend dat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag de reisadviezen voor Duitsland, Oostenrijk en een groot deel van Italië zou versoepelen. Ook is het weer mogelijk om naar Polen, Slowakije, Tsjechië en Luxemburg op vakantie te gaan.

Als kleurcode geel geldt, hoeven reizigers bij terugkomst in Nederland niet in quarantaine en hoeven zij bij aankomst geen negatieve testuitslag te overhandigen.

Hoewel Nederland het reisadvies versoepelt, kan het nog wel zo zijn dat vanuit de zeven Europese landen nog inreisbeperkingen gelden voor Nederlandse reizigers. Zo moeten niet-gevaccineerde reizigers na aankomst in Oostenrijk een negatieve testuitslag overhandigen. In Italië moeten alle reizigers dat.

Polen stelt quarantaine verplicht voor niet-gevaccineerde reizigers, tenzij zij een negatieve testuitslag overhandigen. In Slowakije geldt een quarantaineplicht voor alle reizigers, die na acht dagen beëindigd kan worden na een negatieve test.

Actuele reisadviezen voor Europese landen

© NU.nl/Localfocus