Het kabinet wil volgende week meer duidelijkheid geven over het reisadvies voor komende zomer, zo liet minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maandag weten na overleg over de coronamaatregelen.

Aanvankelijk wilde het kabinet deze week meer zeggen over reizen, dat al langere tijd voor feitelijk de hele wereld wordt afgeraden. Ook over verdere versoepelingen zou deze week meer bekend worden, maar die beslissing heeft het kabinet uitgesteld vanwege de nog altijd grote druk op de ziekenhuizen door het grote aantal coronapatiënten.

"We hebben gedacht de hele besluitvorming op te schuiven naar volgende week, ook over vakanties", aldus De Jonge. Mensen die nog deze zomer bijvoorbeeld willen gaan kamperen, kunnen dat nieuwe advies het beste even afwachten, zei de minister.

"Het is zeker goed om alvast op allerlei sites te kijken. Zoek je camping alvast uit, zou ik zeggen. Maar voor daadwerkelijk boeken is het toch verstandig even het reisadvies af te wachten. Dat geven we dinsdag."

Komend weekend overlegt het kabinet weer in het Catshuis over de coronamaatregelen. Naar verwachting volgt dinsdag een nieuwe persconferentie.