De Verenigde Staten maken zich grote zorgen over de massale toename van het aantal coronabesmettingen in India en zijn van plan snel extra steun te verlenen aan de Indiase regering en zorgmedewerkers. Dat zei een woordvoerder van het Witte Huis zondag tegen persbureau Reuters.

In India zijn in totaal 16,6 miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus. Bijna 190.000 mensen overleden aan COVID-19, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins University.

"We voeren actieve gesprekken op hoog niveau en zijn van plan om snel extra steun in te zetten voor de Indiase regering en de Indiase zorgmedewerkers bij hun strijd tegen deze nieuwste ernstige uitbraak. We zullen zeer binnenkort meer bekendmaken", zei de woordvoerder.

Vrijdag werden wereldwijd 13.991 nieuwe sterfgevallen door COVID-19 geteld. De landen die de meeste nieuwe sterfgevallen kennen zijn volgens de laatste rapporten Brazilië (2.914), India (2.624) en de Verenigde Staten (962). De VS zijn zowel qua doden als besmettingen het zwaarst getroffen land met 571.941 overlijdens en iets meer dan 32 miljoen besmettingen.